Vaikuttamisen mahdollisuudet

24.11.2020

Kuntalaisille on erilaisia keinoja osallistua ja vaikuttaa elinympäristön ja yhteiskunnan kehittämiseen. Kunnissa päätetään asumisesta ja ympäristöstä, kulttuuri- ja vapaa-ajanasioista, varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta, työn ja yrittämisen mahdollisuuksista, liikenteestä ja kaduista sekä ainakin vielä toistaiseksi sosiaali- ja terveyspalveluista. 

Tampereen tulevaisuuden suunnittelussa, päätöksenteossa ja toteutuksessa tarvitaan meitä kaikkia. Tamperelaisena voit vaikuttaa monin eri tavoin. Itse olen toiminut viime vuosina poliittisessa paikallisyhdistystoiminnassa. Nyt tuntuu itselle sopivalta ajankohdalta lähteä mukaan aktiivisemmin. Minut valittiin viime viikolla Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi ja tavoitteenani on vaikuttaa oman kuntani asioihin. Myös sinä voit vaikuttaa osallistumalla yhteisten asioiden hoitamiseen. Voit kertoa mielipiteesi kyselyissä tai asukasilloissa. Marraskuussa vaikuttamisen mahdollisuutena on esimerkiksi osallistuvan budjetoinnin äänestys vuodelle 2021. Tampereelle toimii myös asuinaluekohtaisia alueverkostoja. Vaikuttaa voi myös tekemällä kuntalaisaloitteen. Kuulen myös itse mielelläni mielipiteitäsi ja palautettasi, sitä voit antaa kommenttikenttään, sähköpostitse tai sosiaalisen median kanavia pitkin.

Monet kuntapolitiikkaan liittyvät asiat ovat minulle vielä uusia, mutta innokkaana haluan ottaa asioista selvää. Kutsun sinut mukaani matkalleni, josta tulen kirjoittelemaan sekä tänne että sosiaalisen median kanaviini. Konkreettisena lupauksena on arvojeni mukainen toiminta, asioiden ja päätösten perusteleminen sekä ihmisten kuunteleminen. Näiden eteen olen valmis tekemään töitä. Yhteistyötä tulee tehdä rakentavasti ja laaja-alaisesti, myös puoluerajat ylittävästi. Minun kokoomukseni on ennen kaikkea arvolähtöinen puolue, jossa tulevaisuus rakennetaan rohkeasti uudistaen, taloudellisesti vastuullisesti, ekologisesti kestävästi, sosiaalisesti oikeudenmukaisesti ja vapautta arvostaen,  kuitenkaan yksilön vastuuta unohtamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *