Kuntavaaliteemani 2021: Hyvä arki vastuullisilla valinnoilla ja rohkeilla ratkaisuilla

Hyvä arki

Ihmisten arjen asioista päätetään kunnassa. Minulle tärkeitä teemoja ovat hyvinvointi ja koulutus sekä ympäristöasiat. Ihmisiä tulee kuulla ja kuunnella, nähdä asiat pintaa syvemmältä. Hyvinvoinnin keskeisenä elementtinä on oikea-aikaiset ja vaikuttavat sosiaali- ja terveyspalvelut. Painopisteen tulee siirtyä entistä enemmän ennalta ehkäiseviin palveluihin. Pienen lapsen äitinä minulle on erityisen tärkeää jokaisen lapsen ja nuoren hyvinvointi. Jokaiselle tulee taustasta ja varallisuudesta riippumatta mahdollistaa yksilöllinen ja turvallinen varhaiskasvatus ja perusopetus, tarpeen mukaan yksilöllisesti tukien. Nyt tehdyt päätökset vaikuttavat tulevien sukupolvien elämään. Perintömme tulee olla ainakin elinkelpoinen ja puhdas ympäristö. Ympäristö on meillä vain lainassa tulevaisuudelta.

Vastuulliset valinnat

Vastuulliset valinnat tulee näkyä erityisesti kaupungin taloudenhoidossa, se on yhteiskunnassa kaiken perusta. Julkista taloutta on hoidettava tehokkaasti ja ennen kaikkea vastuullisesti, verovaroja on käytettävä viisaasti. Olen vastuuntuntoinen ja rehellinen päätöksentekijä, joka pystyy perustelemaan päätöksensä, myös ne epäsuositut, mutta välttämättömät. Päätöksissä tulee huomioida myös ympäristövaikutukset, mutta kuitenkin niin, että jatkossakin on varaa tehdä ekologisesti kestäviä ratkaisuja.

Rohkeat ratkaisut

Elinvoimainen kaupunki vaatii rohkeita ratkaisuja. Erityisesti yritystoimintaa ja työllisyyden edistämistä tulee vahvistaa, vain työnteon ja yrittäjyyden kautta voi olla hyvinvointia. Elinvoimaa syntyy myös tarkoituksenmukaisella maankäytöllä, toimivalla joukkoliikenteellä, ympäristöarvoilla, kansainvälisyydellä, innovaatioiden edistämisellä sekä liikunta- ja kulttuuripalveluiden kehittämisellä. Näiden vetovoimatekijöiden lisäksi digitalisaatiota tulee hyödyntää ratkaisuja tehdessä. Digitalisaatio on jokaisen elämään vaikuttava, käyttäytymistä ja toimintatapoja muuttava ilmiö.  Olemassa olevia palveluita ei pidä vain sähköistää, vaan uudelleen jäsentää päivittämällä digitalisaation avulla toimintamalleja.  

Kuntavaaliehdokas @heidijokela2021 #kokoomus #tamperelainenkokoomus #kuntavaalit2021 #suomentärkeimmätvaalit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *